Blogia
Capsa

Capsa de mistos

El diputat no estava verd

El diputat no estava verd Carles Arnal, el flamant diputat d'Els Verds que va arribar l'any passat al parlament valencià gràcies al pacte que el seu partit havia signat amb Esquerra Unida i Esquerra Valenciana, ha presentat la carta de dimissió. Del partit, no del càrrec, s'entén. Arnal ha anunciat que abandona la formació ecologista pels "pactes poc coherents" subscrits amb el PSOE i per la "persecució per part d'un sector de l'organització que també ha fet difícil la situació de la coalició de L'Entesa". Hi ha tingut molt a veure l'enfrontament que mantenia amb el sector que lidera l'anterior portaveu del partit, el nord-americà arrelat a València David Hammerstein, tot un personatge mediàtic que ha aconseguit col·locar-se en la vintena plaça de la llista socialista, un lloc d'eixida que el convertirà, malgrat el transvasament del Xúquer, en el primer eurodiputat ecologista de l'Estat espanyol. Les reaccions no s'han fet esperar. Mentre Glòria Marcos aplaudeix la decisió, comencen a aflorar les veus que li demanen que deixe el càrrec. Sobretot entre els seus companys d'Esquerra Valenciana, donat que el següent a la llista de L'Entesa -que podria substituir Arnal com a diputat- és un militant seu, Guillem Agulló. Víctor Baeta, el líder de la formació valencianista, va ser vist ahir eixint de la seu d'Els Verds. Hi haurà fumata blanca?

Desfilada de moros i cristians

Desfilada de moros i cristians La manifestació de dissabte fou tot un èxit. Com sempre, cada mitjà de comunicació ha donat la versió que més li ha interessat. Inclús els extraterrestres, que últimament s'acontenten amb poc, han eixit satisfets amb la seua patètica actuació. Independentment d'altres interpretacions, la data del 24 d'abril del 2004 significa la primera volta en molts anys que moros i cristians decideixen desfilar junts, encara que això li haja pogut sentar malament a algú. Tothom ha coincidit en voler fer fora el PP. Ara només cal que es posen a treballar per poder aconseguir-ho el 2007. De moment ja han fet prou esforços i els deixarem descansar. Però només una estona.

Demà, a passejar

El proper diumenge 25 d'abril es compleix una fotrecada d'anys de la desfeta d'Almansa. Uns quants valencians, del sud i del nord, preferim recordar eixa derrota a altres folclors populars més massificats. The Sound Eliseu System ha preparat per demà una tradicional i solemne desfilada popular pels carrers cèntrics de la ciutat de València, a les 18 hores, que acabarà amb una mena de bacanal de dubtosa qualitat musical. La novetat d'enguany és que hi haurà moros i també cristians.

Per als més recalcitrants, el recorregut del passeig està envoltat de bars i altres llocs d'esplai més intel·lectual. Per la nit, un famós dj de nom molt original ens deleitarà amb les seues melodies a un local de Benimaclet. La passejada promet ser tan bona que més d'algú s'ho passarà pipa.